Hypotheek

Huisje boompje beestje. De Hollandse droom. Zoals u ziet staat huisje op de eerste plaats. Een veilig onderkomen als basis is een essentieel zekerheid. In een tijd waarbij huren niet vanzelfsprekend meer is, is het kopen van een huis een goed alternatief. Een hypotheek afsluiten is voor velen van ons dan de enige financiële optie. Onafhankelijke advies en begeleiding op dit gebied is dan een vereiste. Asya Finance is een erkend hypotheekadviseur. Voor hypotheekadvies, bemiddeling en financiering kunt u bij ons terecht. Onze onafhankelijke positie tegenover de hypotheekverstrekkers maakt ons voor u de juiste partner in het vinden van de beste hypotheek. Ook als u van hypotheekverstrekker wil veranderen of een bestaande hypotheek opnieuw wil evalueren is Asya Finance een betrouwbare partner.

 

Aanbod hypotheken

Een hypothecaire lening is geen lening die u zo maar neemt. Zo een lening heeft een groot en langdurig impact op uw financiële situatie. Degelijke en actuele informatie is hierbij essentieel.

Asya Finance voorziet u van deze informatie. Asya Finance is een erkend en deskundig adviseur in het bemiddelen van hypotheken. Onze onafhankelijke positie tegenover de hypotheekverstrekkers maakt ons voor u de juiste partner in het vinden van de beste hypotheek. De twee populairste hypotheekvormen lichten we voor u hieronder kort toe.

Om recht te hebben op hypotheekrenteaftrek kun je kiezen uit de volgende hypotheekvormen:

 • Annuïteiten hypotheek
 • Lineaire hypotheek

Wat is een annuïteitenhypotheek?

De maandelijkse hypothecair betaling bestaat uit twee delen. Met een gedeelte van het maandbedrag lost u een overeenkomend deel van de geleende hoofdsom af. De andere gedeelte van het maandbedrag is dan de rente die u verschuldigd bent voor het geleende geld. Bij een annuïteitenhypotheek heeft u vaste bruto maandlasten voor de gehele looptijd van de lening. In de loop der tijd veranderd alleen de verdeling van de boven genoemde twee delen waaruit de maandbetaling bestaat. Doordat u steeds een gedeelte van de hoofdsom aflost, betaald u steeds minder rente gedurende looptijd. Dit betekend dan wel dat u steeds minder rente kunt aftrekken van de belasting. De netto maandlast neemt hierdoor jaarlijks toe.

 

Voordelen annuïteitenhypotheek

 • Vanaf het begin start u al met het aflossen van de lening.
 • Na de afgesproken looptijd is uw hypotheek volledig afgelost.
 • Bruto maandlasten blijven gelijk gedurende de looptijd.
 • U komt in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek.

 

Nadelen annuïteitenhypotheek

 • Fiscale voordeel daalt tijdens de looptijd.
 • De netto maandlast stijgt gedurende de looptijd.

Wat is een lineaire hypotheek?

Bij een lineaire hypotheek bestaat uw maandelijkse betalingen ook uit twee delen. Een verschil met de annuïteiten hypotheek is dat de gedeelte waarmee u uw hoofdsom aflost gedurende de looptijd hetzelfde blijft. Naast deze gedeelte betaald u natuurlijk ook rente. Gedurende de looptijd gaat u steeds minder rente betalen, omdat de hoofdsom daalt door de maandelijkse aflossingen. Dit betekend dat uw netto maandlast afneemt gedurende de looptijd. U kunt voor deze vorm kiezen als u later minder maandlasten zou wensen.

 

Voordelen lineaire hypotheek

 • Maandelijks lost u een vast bedrag af
 • Na de afgesproken looptijd is uw hypotheek volledig afgelost.
 • De netto maandlasten dalen elke maand.

 

Nadelen lineaire hypotheek

 • Fiscale voordeel daalt tijdens de looptijd.
 • Netto maandlasten in begin hoog.

Welke hypotheekvorm past u het beste? Maak een afspraak met onze financieel adviseur.
Hij kijkt welke hypotheekvorm het beste bij uw wensen en mogelijkheden past.