Consumptief krediet

Consumptief krediet, of in andere woorden: lenen om te consumeren. Het liefst lenen we niet, maar soms kunnen of willen we niet wachten om een urgente of niet-urgente aankoop of uitgave te doen. Eigenlijk is lenen een omgekeerde vorm van sparen waarbij de beloning bij aanvang wordt verkregen in plaats van aan het eind. Een wezenlijk verschil tussen lenen en sparen is wel dat lenen geld kost. Asya Finance begeleidt en geeft u deskundig en betrouwbaar advies bij het zoeken naar een passend krediet. Ook streven we ernaar dat lenen u zo min mogelijk geld kost. Door onze goede relatie met de kredietverstrekkers kunnen we de aanvragen snel afhandelen zodat u snel uw krediet tot uw beschikking heeft.

Persoonlijke leningen

Als u een eenmalige en/of duidelijke financieel doel hebt, dan kan een persoonlijke lening de beste keuze zijn voor u. U hebt dan een vaste rentepercentage, een vaste maandelijkse aflossing en een vaste looptijd. In tegenstelling tot een doorlopend krediet kunt u de afgeloste bedragen niet meer opnemen. Boetevrij tussentijds aflossen is niet standaard bij persoonlijke leningen. Vraag dus altijd naar de mogelijkheden. Het geleende bedrag ontvangt u in één keer op uw rekening.

Doorlopend krediet

Een andere vorm van lenen is een doorlopende krediet. Als u constant een arm om de slag wilt hebben op financieel gebied, kan een doorlopend krediet de beste keuze zijn voor u. U bepaald dan een kredietlimiet, waarbij u elke keer weer tot de bepaalde limiet kunt opnemen, nadat u de lening gedeeltelijk of geheel hebt afgelost. Ook bij deze lening betaald u maandelijkse aflossingen. Deze maandelijkse aflossingen kunnen echter variëren omdat bij deze lening geen vaste rente is. Een eventuele stijging van de rente op de financiële markten kan als effect hebben dat uw maandlasten gaan stijgen aangaande zo een lening.